Sabtu, 28 Maret 2015

Maret 28, 2015 -

Wilangan Kawi

Wilangan kawi yaiku arane wilangan kang biasa digunakake ing karya sastra Jawa, wilangan iki kadhangkala uga digunakake dadi jeneng anak dening wong tuwa marang putrane tumrap anak lair kaping nomer pira.

Tuladha:
1 = eka
2 = dwi
3 = tri
4 = catur
5 = panca
6 = sad
7 = sapta
8 = astha
9 = nawa
10 = dasa
100 = sata
1.000 = sastra
10.000 = saleksa
100.000 = sakethi
1.000.000 = sayuta